Ohlášky 18. 2. 18 - 1. neděle postní

- 18. února 2018 – 1. neděle postní – Nový Hradec Králové -


 

Ve čtvrtek je svátek Stolce svatého apoštola Petra a příští neděle je 2. postní.

Mše svaté v tomto týdnu zde budou (zde) v kostele sv. Antonína ve středu a v pátek v 18:30 hodin.

V pátek před večerní mší svatou bude (zde) v kostele sv. Antonína od 17:45 hodin pobožnost Křížové cesty.

Příští neděli bude sbírka věnována na Svatopetrský haléř. Prostředky získané v rámci sbírky jsou určeny k tomu, aby Svatý otec František mohl jménem celé církve přispět ke zmírnění následků neštěstí, pomoci obětem válečných konfliktů, živelných katastrof, uprchlíkům a dalším lidem v nouzi.

Milí farníci, pokud jste nemocní, nebo pokud vnímáte, že Vám vlivem pokročilého věku ubývají fyzické síly, přijměte pozvání ke společnému přijetí svátosti nemocných, vždyť doba postní je zvláště vhodnou dobou pro její přijetí. (Zde) v kostele sv. Antonína bychom tuto svátost udělovali při večerní mši svaté ve středu 7. 3. Před touto mší svatou budete mít od 17:30 příležitost k přijetí svátosti smíření, která je nezbytnou podmínkou pro přijetí svátosti nemocných.

Naše biskupství připravilo brožuru s názvem „Půst“, kde na každý den doby postní naleznete krátký text k rozjímání nad pravdami naší víry, který připravili kněží a jáhnové z naší diecéze. Připravené meditace Vám mají pomoci k tomu, abyste celou dobu postní prožili také duchovně a tak se připravili na slavnost Kristova zmrtvýchvstání. Zde v katedrále si jí můžete vzít vzadu na stolku. Cena jedné brožury je 30 Kč.

Mše svaté budou obětovány:

dnes v neděli N H K za rodinu Gemrotovu

Zámeček za Václava Cabicara a rodiče

středa N H K za ochranu života a zdraví