Ohlášky 4. neděle během roku

- 28. ledna 2018 – 4. neděle v mezidobí – Nový Hradec Králové -


Ve středu je památka sv. Jana Bosko, kněze;

v pátek je svátek Uvedení Páně do chrámu

a příští neděle je 5. v mezidobí.

 
Svátek Uvedení Páně do chrámu je dnem osob Bohu zasvěceného života. Proto pan biskup pozval do katedrály v pátek na mši svatou v 9:30 hodin řeholníky a řeholnice z naší diecéze. Mše svatá začne v kapli sv. Klimenta, kde otec biskup jan Vokál posvětí svíčky, a s rozžatými svícemi půjdou všichni účastníci bohoslužby průvodem do katedrály. Na tuto mši svatou jste všichni srdečně zváni.

 
V pátek na svátek Uvedení Páně do chrámu začneme mši svatou v předsíni kostela, kde posvětíme svíčky a s rozžatými svícemi půjdeme v průvodu po kostele do lavic. Prosím přineste si na mši svatou svíčku, kterou si pak posvěcenou můžete vzít domů.

Tento týden je první pátek v měsíci. Příležitost k přijetí svátosti smíření zde budete mít (zde) v kostele sv. Antonína ve středu a v pátek od 17:45 hodin.

 V pátek po mši svaté bude následovat tichá adorace, kterou zakončíme společnou adorací a svátostným požehnáním.

 
Minulou neděli jste mnozí vzadu u dveří přispívali na uhrazení nákladů spojených s iniciativou s názvem „Týden otevřených kostelů“, kterou podporuje otec biskup Jan Vokál. Celkem jste na tento účel přispěli částkou … 2 598,- Kč. Pán Bůh zaplať.

 
Vzadu na stolku si můžete vzít nové číslo farních informací.

 


Mše svaté budou obětovány:

dnes v neděli N H K za farnost a za farníky

Zámeček za rodinu Zámišovu

středa N H K za Dr. Pavla Hubáčka a za + rodiče

pátek N H K za povolání k duchovnímu stavu

příští neděli N H K za dobrodince kostela

Zámeček za Ralfa Slejtna