Ohlášky 3. neděle během roku

- 21. ledna 2018 – 3. neděle v mezidobí – Nový Hradec Králové -



 

Dnes slavíme (zde) v kostele sv. Antonína poutní slavnost. Ve středu je památka sv. Františka Saleského, biskupa a učitele církve; ve čtvrtek je svátek Obrácení svatého Pavla, apoštola; v pátek je památka sv. Timoteje a Tita, biskupů a příští neděle je 4. v mezidobí.

 

Prožíváme týden modliteb za jednotu křesťanů, který končí ve čtvrtek na svátek Obrácení svatého Pavla, apoštola.

 

V rámci týdne modliteb za jednotu křesťanů bude v katedrále:

zítra v pondělí, místo večerní mše svaté, Ekumenická bohoslužba, kterou povede pan biskup Jan Vokál a zúčastní se jí zástupci křesťanských církví v Hradci Králové.
v úterý, ve středu a ve čtvrtek bude v 17:30 vystavená Nejsvětější svátost k tiché adoraci, kterou zakončíme v 18:00 společnou adorací se svátostným požehnáním, a v 18:30 bude následovat pravidelná mše svatá.

 

Jako v minulých letech i letos bude probíhat zde v Hradci Králové začátkem května „Týden otevřených kostelů“. Je to iniciativa podporovaná našim biskupem Janem Vokálem a má vést k oslovení lidí, kteří nepraktikují křesťanství křesťanskými myšlenkami. Jsou s tím spojené i určité náklady. Dnes až půjdete ze mši svaté, bude vzadu u vchodu stát řeholní sestra s pokladničkou. Pokud je Vám to možné, prosím, přispějte na tento účel. Pán Bůh zaplať.
 

Mše svaté budou obětovány:

dnes v neděli          N H K          za farnost

                               Zámeček       za rodinu Bednaříkovu a Horákovu

středa                     N H K          za + syna Luboše a oboje rodiče

příští neděli            Zámeček       za rodinu Zámišovu