Ohlášky 19.11.2017 - 33. neděle v mezidobí

- 19. listopadu 2017 – 33. neděle v mezidobí – Nový Hradec Králové -
 


Dnes slavíme v kostele sv. Antonína a v kostele sv. Jana Křtitele výroční den jejich posvěcení. V úterý je památka Zasvěcení Panny Marie v Jeruzalémě; ve středu sv. Cecilie, panny a mučednice; ve čtvrtek je slavnost sv. Klimenta, papeže a mučedníka, hlavního patrona naší diecéze; v pátek památka sv. Ondřeje Dung-Laka, kněze a druhů mučedníků a příští neděli je slavnost Ježíše Krista Krále.

 

Minulou neděli zde byla sbírka věnovaná na Plošné pojištění církevních budov v naší diecézi, která zde v katedrále činila … 5.281,- Kč. Pán Bůh zaplať Vám všem, kteří jste na sbírku přispěli.

 

Zítra v pondělí bude zde v Hradci Králové kněžský den. Při této příležitosti bude zde v katedrále v 9:30 mše svatá, kterou bude celebrovat pan biskup Jan Vokál a přítomní kněží. Na této mši svaté jste všichni srdečně vítáni.

 

Poutní slavnost v kapli sv. Klimenta oslavíme tento týden ve čtvrtek na slavnost sv. Klimenta při mši svaté v 18:30 hodin. Od 17:45 tam budou zpívané nešpory za účasti katedrální kapituly a katedrální scholy. Letos si připomínáme 300. výročí od dokončení barokní přestavby kaple. Proto bude poutní mši svatou v kapli celebrovat pan kardinál Dominik Duka, arcibiskup pražský spolu s katedrální kapitulou. K tomuto výročí jsme vydali reprezentativní knihu s názvem „Kaple sv. Klimenta v Hradci Králové“, kterou po mši svaté představíme a pan kardinál nám jí požehná. Po skončení mše svaté si knihu budete moci koupit. Při této příležitosti jí budeme prodávat za 250,- Kč, v jinou dobu jí budeme prodávat za 280,- Kč.

            Příští neděli od 16:00 bude v kapli sv. Klimenta přednáška o kapli sv. Klimenta, kterou bude mít autor nově vydané knihy Dr. Jiří Němeček a po přednášce bude následovat autogramiáda spojená s prodejem knihy.

            Těším se tam na setkání i s Vámi. Kaple bude připravená tak, aby bylo i vzadu dobře slyšet.

 

Naše biskupství připravilo brožuru s názvem „Advent“, kde na každý den doby adventní naleznete krátký text z Písma svatého a text k rozjímání, který připravili kněží a jáhnové z naší diecéze. Text z Písma svatého i připravené meditace Vám mají pomoci k tomu, abyste celou dobu adventní prožili také duchovně a tak se připravili na slavnost Kristova narození. Bude Vám k dispozici příští neděli vzadu za lavicemi na stolku.

 

Vzadu za lavicemi si můžete vzít nové číslo farních informací.

 

Příští neděli na slavnost Krista Krále se koná Církevní Silvestr pro děti od 15 h do 18:30 v Salesiánském domově mladých v Kuklenách. Na programu jsou hry, soutěže a ohňostroj. Více informací na plakátku akce.

 

(Zde) v kostele sv. Antonína budou mše svaté ve středu a v pátek v 18:30 hodin.

 

Mše svaté budou obětovány:

dnes v neděli 19.11.    N H K            za farníky

                                    Zámeček       za farníky

pátek                           N H K            za P. Václava Huška

příští neděli  26.11.      N H K            na poděkování Pánu Bohu za společný život a za Boží                                                                     požehnání do dalších let společného života

                                    Zámeček       za Alžbětu a Josefa Dudkovy